Odi i separació de poders

.
És una llàstima o la prova del cotó l'odi que tenen gran part dels espanyols contra els independentistes catalans.
Una prova que es veu que no interessa al jutge Llarena és la de que s'ha obert algun negoci, els articles del qual no serveixen per altra cosa que per fomentar l'odi i crear-ne més.
S'ha posat en marxa un web, anti-catalan.com o yo soy anti-catalan.com on es venen camisetes, tasses de cafè amb llet i  fundes de mòbil amb les frases següents: “Yo soy anticatalán”, “Yo soy antiindependentista”, Yo soy anti sistema” i tot decorat amb la bandera espanyola, amb mapes de l'Estat espanyol i amb llacets amb la bandera espanyola.
Si es vol, es pot modificar el disseny i fer els regals personalitzats i a gust del consumidor.
El problema actual entre Catalunya i Espanya ha posat en evidència uns fets molt inquietants, un és la manera de tractar la incitació a l'odi per part dels tribunals, i l'altre és la demostració d'una no separació de poders entre l'executiu i el judicial.
Una prova és el fet que es pot trobar als pressupostos que encara s'han d'aprovar, on el Govern, que té uns sous ben elevats, se'ls incrementa en un 1,5%, però també augmenta els sous dels magistrats del Tribunal Constitucional i del Suprem.
Les retribucions del president i la vicepresidenta del TC se situaran com els més ben pagats amb uns 150.000 euros el primer i 140.000, la segona.
Aprofita per pujar els sous una misèria als jubilats, per poder justificar-se una puja de 1.200 euros al seu sou.
Em refereixo al president Rajoy.
Continuant amb els pressupostos també s'ha de dir que només retallen allà on els ve de gust.
En la renovació de la flota de cotxes oficials del Govern, aquella renovació que els treballadors normals esperen un i un altre any, en els pressupostos s'ha destinat un augment d'un 21% per a la renovació d'aquesta flota, cosa que significa una despesa total de 45 milions d'euros.
També podrien destinar uns quants milions per assegurar el canvi de la flota dels cotxes dels treballadors i això no està previst als pressuposts.
Com és possible que la jutgessa de l'Audiència espanyola Carmen Lamela hagi decidit processar el major dels mossos d'esquadra per sedició i organització criminal?
S'ha passat d'acusar els mossos d'esquadra de no haver col·laborat a impedir les votacions l'1 d'octubre a acusar-los d'organització criminal, quins crims han comès o quins crims preparaven?
Si no varen actuar violentament com l'altra policia i la guàrdia civil, per què s'acusa de sedició el seu major? 
Resulta que segons la interlocutòria de la jutgessa, els mossos d'esquadra formen part d'una organització que s'ha dedicat a treballar per la independència de Catalunya.
Segurament això no ho sabien ni els partits independentistes ni els seus dirigents.
Des de quan els qui organitzen que el poble pugui decidir el seu futur, perquè aquest poble ho ha demanat una i altra vegada manifestant-se i votant, des de quan la gent que vol que el poble pugui expressar-se lliurement votant, s'ha convertit en una organització criminal?
Per què tant uns quants  elements del Govern com uns quants jutges s'encaparroten a tòrcer el significat de les paraules?
És que volen fer un diccionari nou?
S'està fent un codi penal nou damunt l'esquena dels independentistes?
Sabia el Govern català que els mossos d'esquadra estaven organitzant la independència?
Llavors si no la organitzaven, per què són una organització criminal?
És que intentar fer la voluntat del poble només es pot fer des d'una organització criminal? 
El món va ser testimoni de l'actuació dels mossos d'esquadra el dia 1 d'octubre.
On es veu els mossos d'esquadra intentant anul·lar la feina que feia la policia espanyola i la guàrdia civil?
Llavors per què la jutgessa Lamela els acusa d'haver-ho fet?
Ara resulta que l'Assemblea Nacional de Catalunya no era la que organitzava la celebració del referèndum, sinó que ho estava fent una organització criminal formada pels mossos d'esquadra, els seus dirigents i al capdamunt de tot, hi havia el president Carles Puigdemont.
La jutgessa Lamela haurà de notificar al jutge Llarena que demani l'extradició per esser el cap d'una organització criminal.
Es troben a menys d'una passa de qualificar-los de terroristes.
Sembla que tots aquests capitostos de l'executiu i del judicial pateixen deliris, que fan que confonguin el llenguatge i els significats de les paraules i dels fets.
A l'hora de la final de la copa del rei, hem sabut que s'han llevat estelades amb l'acusació d'incitació a l'odi.
A veure si aprenen que no són els independentistes els que inciten a l'odi i que ells són incapaços d'actuar amb els poders executiu i judicial separats.

Joan Lladonet

Comentarios

Entradas populares de este blog

Reflexiones de Mario Benedetti.( Sabios consejos de un hombre sabio) Si estás cerca (arriba o abajo) de los 60, tómate unos 10 minutos y léelo

El yugo y las flechas de la derecha

La lengua catalana