La Guàrdia Civil va avisar Llarena que Puigdemont volia fer un exèrcit per defensar la República


El procés judicial sobre l'1-O continua regalant episodis delirants a través de la interpretació policíaca dels fets que han protagonitzat la política catalana els darrers mesos.
De fet, el marc judicial instiga i es força per semblar que hi ha un transfons violent.
Una interpretació tan barroera que fins i tot, la justícia alemanya, ha tombat a les primeres de canvi negant una extradició per rebel·lió al president Carles Puigdemont en no veure ni per casualitat, la violència que requereix el tipus penal.  
Com exemple d'aquesta construcció fantàstica, la Guàrdia Civil està convençuda que el president Carles Puigdemont volia constituir unes forces armades per garantir la integritat de la República catalana. 
Així es desprèn d’un informe individualitzat del cos policial sobre la implicació de Puigdemont en el referèndum de l’1 d’Octubre i la declaració d’independència del 27 d’Octubre.  
Segons l’atestat de la Unitat de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil a Catalunya, registrat el passat 28 de febrer al magistrat instructor del Tribunal Suprem de l’1-O, Pablo Llarena, amb número de diligències 2018-101743-0010, Puigdemont va tenir un “paper crucial en el procés de secessió”.  
Un “paper” que creuen acreditat per la “participació” del president en “l’estratègia de descrèdit permanent a les institucions de l’Estat” i per projectar un sistema de defensa de la República.
Així asseguren que el president “va proposar la possibilitat de comptar amb un exèrcit que garantís la seguretat en una hipotètica Catalunya independent”
Dins el mateix atestat, la Guàrdia Civil recull una sèrie de correus electrònics de membres de Govern, com el de Lluís Salvadó, relacionats amb la“seguretat de la Catalunya independent”. 
Concretament, en referencien un del sis de setembre de 2017, en el que Salvadó remet a la Secretaria de la Vicepresidència de la Generalitat, am un arxiu amb un “estudi dirigit a la conveniència de crear després de la declaració d’independència d’un exèrcit destinat a la defensa de la República catalana, davant, entre d’altres riscos, el que podria provenir de l’Estat espanyol”. 
També inclouen en l’atestat un altre mail, amb data de 18 de maig de 2017, firmat per Carles Viver Pi i Sunyer a Salvadó del que “es dedueix que la gestió relacionada amb la defensa d’una Catalunya independent la gestiona el mateix Viver Pi i Sunyer.
De fet un atestat anterior apunyava aquesta posibilitat,
Afegeixen un altre correu electrònic, remès per l’assessor local d’eurodiputats D’ERC, Miquel Royo, a Salvadó, amb un “resum executiu de l’informe intern titulat Seguretat República catalana: Primers Plantejaments”. 
La Guàrdia Civil suma a l’atestat les declaracions del magistrat Santiago Vidal amb què assegurava que els Mossos estaven entrenats en “tàctiques de contraespionatge” o declaracions del conseller Joaquim Forn que defensa comptar amb una “agència d’intel·ligència pròpia”.

Quico Selles

Comentarios

Entradas populares de este blog

Reflexiones de Mario Benedetti.( Sabios consejos de un hombre sabio) Si estás cerca (arriba o abajo) de los 60, tómate unos 10 minutos y léelo

El yugo y las flechas de la derecha

La lengua catalana