Us cal sang a Catalunya ?.


Durant els actes commemoratius del primer aniversari dels atemptats de l'17 d'agost a Barcelona.
Us cal sang a Catalunya ?.
El PSOE ha impedit amb el seu vots una comissió parlamentària d'investigació sobre la barbàrie del 17 d'agost de l'any passat a les Rambles. Provocacio?
Sánchez també anuncia la seva assistència i destaca que «el Cap de l'Estat pot anar on vulgui». Provocacio?
I potser ve Llarena el del judici ignominios als presos politics que no oblideu són els representants escollits a les urnes pel poble de Catalunya, i aquest Sr ens els té uns a la presó i altres exiliats. Mes que provocacio?
No deixa de ser significatiu que el mateix partit que s’oposa a l’exercici de la democràcia fomenti el vandalisme de carrer. És així no Sr Rivera?
Després del veto del MHP Quim Torra a què Felip VI acudeixi als homenatges, Casado va dir ahir que esperava que si el Rei viatja a Catalunya pel 17-A es respecte la seua figura i no es trenqui la seva dignitat. Sr Casado a dit dignitat?
Felipe VI "El Mentider" t'ho explico: Un discurs com el que vas dirigir a la societat espanyola per televisió el 3 d'octubre passat no té cabuda en una Monarquia Parlamentària, en l'únic tipus de Monarquia compatible amb un Estat democràtic de dret.
El Rei es va arrogar un protagonisme polític que no li correspon, anteposant el principi monàrquic del 1.3 CE al principi de legitimació democràtica de l'art. 1.2 CE.
Ho va fer, a més, amb una malaptesa extrema, identificant-se amb el discurs del president del Govern, amb un "discurs de part", que, entre l ' "angoixa" que travessava per igual a les dues meitats en què estava dividida la societat catalana, prenia partit per una d'elles contra l'altra. L'agressivitat contra la meitat nacionalista i el suport incondicional a l'altra meitat amb una retòrica espanyolista, no podia conduir més que a fer més profunda aquesta divisió.
En aquest discurs va estar l'origen de l'activació de l'art. 155 CE de la forma en què es va acabar fent, que no és la prevista a la Constitució. La Constitució preveu una reacció "de naturalesa política" davant d'un "exercici desviat del poder per una comunitat autònoma". Es tracta d'una resposta política per part de l'Estat per imposar a la Comunitat Autònoma el compliment de la Constitució o de la Llei que aquesta última està desconeixent. El 155 CE és un instrument de "protecció excepcional o extraordinària" de l'Estat davant d'una emergència de naturalesa política.
En la forma en què s'ha activat, la reacció de naturalesa política ha desembocat en una reacció de "naturalesa penal", que no estava prevista de cap de les maneres en la Constitució. Políticament el 155 CE va tenir una durada breu: els cinquanta-cinc dies del procés electoral i els dies que siguin necessaris per a la investidura del president de la Generalitat. Penalment va tenir una durada indefinida.
Ja són 28 els dirigents polítics nacionalistes investigats pel Tribunal Suprem, 18 dels quals són parlamentaris electes. I seguim per a bingo
El que estava previst a la Constitució per "corregir políticament un comportament políticament desviat", s'ha convertit en una persecució penal de tota la política desplegada pel nacionalisme català en els últims anys.
Per això és per a la que està sent utilitzada l'activació de l'art. 155 CE. Aplaudim?. Provocacio?

Digueu-me: a què veniu? si els vostres fets estan per sobre de les vostres paraules.

Us aplaudim; us donem petons?

Cantem el cara al sol?

Digueu-me a que veniu, a portar autobusos d'altres llocs d'Espanya per fer claca d'espanyolisme?.
Us cal sang a Catalunya ?. i per això provoqueu.

Comentarios

  1. Bon dia el article és molt interessant, però aquesta imatge que ha utilitzat ha demanat permís per poder-ho fer? Sóc el autor espero la seva resposta . Moltes gràcies

    ResponderEliminar
  2. Dispensem, no; inclos desconexia l'autor va se agafade a la babala del ampli vano d'imatges existens a la xarxa.
    Discolpes i si s'hs de cambiar digam-ho.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Bon dia no cal que la llevi. La pàgina on es l' original es el bloc https://www.facebook.com/aragon.catalanocorona/ pot agafar les imatges i posar aquest link

      Eliminar
  3. Siento expresarme mejor en el idioma que me impusieron; tengo 77 años. Gracias por tu comprension.
    Haz una imagen con el VISCA CATALUNYA 400 GRAMS ; era un grito en la Republica, eso que 400 gramos en Catlaunya sea UNA LLIURA; que mal se entendia.
    Gracias.

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Entradas populares de este blog

Reflexiones de Mario Benedetti.( Sabios consejos de un hombre sabio) Si estás cerca (arriba o abajo) de los 60, tómate unos 10 minutos y léelo

El yugo y las flechas de la derecha

La lengua catalana