El vandalisme de Ciutadans


Mesos enrere, Albert Rivera tenia les maletes preparades per mudar-se al palau de La Moncloa.
Les enquestes bufaven al seu favor, el PP (la marca original de la dreta espanyola) baixava en caiguda lliure i Pedro Sánchez havia ressuscitat d’entre els morts, però les expectatives que arribés a tenir possibilitats de governar semblaven més aviat remotes.
Però, de cop i volta, la moció de censura contra Mariano Rajoy ha capgirat l’escenari de dalt a baix i Ciutadans ha retornat a la crua realitat, amb les enquestes desfavorables, un desinterès cada vegada major de l’Íbex, casos de corrupció que afloren en els escassos espais de poder que controla i un desconcert generalitzat del partit i el seu líder.
Ja sigui per aquesta conjuntura desfavorable, per l’afecció innata d’aquest partit a la piromania (primer amb la llengua i ara amb tot allò que arreplega pel davant) o per la necessitat de traslladar la ficció que el país viu en un conflicte permanent, Albert Rivera s’ha abocat de ple a les performances i al hooliganisme i ha destinat una bona part de les energies a una lluita cos a cos als carrers: “Si el govern de Sánchez no vol netejar de propaganda separatista il·legal els espais públics, ho farem nosaltres”, va proclamar fa alguns dies.
El tret de sortida d’aquesta crida a la kale borroka es va produir algunes setmanes abans, a l’hemicicle del Parlament, amb aquella escena tan esperpèntica com calculada de Carlos Carrizosa fent l’ofès pels llaços dels consellers empresonats situats als seients de davant.
A partir d’aleshores, els hooligans de Ciutadans s’han dedicat a recórrer el país amb el passamuntanyes al cap i la navalla a la mà i s’han erigit en els jutges de l’espai públic, decidint què podia exposar-se i què no; i què podia dir-se i què no.
La censura a la lliure expressió dels altres representa l’avantsala del totalitarisme.
No deixa de ser significatiu que el mateix partit que s’oposa a l’exercici de la democràcia fomenti el vandalisme de carrer.
Pere Bosch

Comentarios

Entradas populares de este blog

Reflexiones de Mario Benedetti.( Sabios consejos de un hombre sabio) Si estás cerca (arriba o abajo) de los 60, tómate unos 10 minutos y léelo

El yugo y las flechas de la derecha

La lengua catalana