El 17-A, per sobre del rei


La societat catalana es disposa a homenatjar les víctimes de l’atemptat gihadista de fa un any a Barcelona i Cambrils i les seves famílies.
És un acte natural, de solidaritat, tan autèntic com la reacció ciutadana poques hores després de l’atac al crit de “no tenim por” o com les mostres de simpatia i gratitud cap als Mossos i serveis d’emergències per com van reaccionar en una situació extrema com aquella.
Va ser un cop viscut i entomat en primera persona i també en primera persona serà commemorat aquest divendres, amb l’únic objectiu de fer costat a les famílies o reafirmar els catalans com a poble de pau.
Es tracta, doncs, d’una iniciativa popular i emotiva.
Gens política.
Per això, està molt per sobre de la figura del rei espanyol, del rebuig i la fredor que s’ha guanyat a Catalunya i, evidentment, molt per sobre dels discursos preventius i interessats, que ja criminalitzen sobiranistes i republicans per voler convertir l’homenatge en un boicot al Borbó i un acte reivindicatiu de la República.
No hi ha boicots, ni ensarronades i ni utilització política.
Els partits i les entitats sobiranistes se n’han desmarcat expressament.
De la mateixa manera, però, que és una necessitat dedicar el 17-A a les víctimes de la barbàrie, serà també de justícia recordar alguns dels qui més van fer per defensar-les en aquell dia tràgic i que no podran assistir a l’acte d’homenatge per raons de força major.
Un, el conseller d’Interior Joaquim Forn, ara empresonat; l’altre, el major dels Mossos Josep Lluís Trapero, destituït i acusat de sedició.
La seva absència forçosa, especialment paradoxal i injusta, justifica l’acte organitzat per l’ANC a la presó de Lledoners per expressar el reconeixement a la seva professionalitat i defensa de la ciutadania davant el terror.
 Editorial El Punt Avui    

Comentarios

Entradas populares de este blog

Reflexiones de Mario Benedetti.( Sabios consejos de un hombre sabio) Si estás cerca (arriba o abajo) de los 60, tómate unos 10 minutos y léelo

El yugo y las flechas de la derecha

La lengua catalana