«Indepes» enamorats dels «indepes»

Estem cansats de dir i sentir allò de que no pot ser que el que és urgent passi per davant d’allò que és important
Vida només en tenim una (ja parlarem de com afrontem l’altra en un altre article), i el que és segur és que només tenim una fitxa per aprofitar-la.
Així doncs, compte. I volem una vida plena d’emocions, d’anades i vingudes, de sabor a fel i de regust a victòria.
Per això ens enamorem (i patim).
Hi ha qui no ho pot evitar, hi ha a qui li costa i hi ha qui senzillament se li passa ben ràpid. I els independentistes estem enamorats.
De qui? Doncs dels independentistes.
Ara bé, ben barallats, com una família nombrosa amb una herència sucosa
Això som els catalans independentistes.
Bé, els no independentistes també, però de moment viuen la mar de bé a la contra.
Aquest enamorament fa que siguem selectius.
No podem estimar tot el moviment, només un/una pot despertar el nostre amor incondicional.
Tot ens fa gràcia, i creiem que cada gest, cada missatge, cada alè va dedicat a nosaltres d’una manera o una altra. Puigdemont, Junqueras, Rovira, Gabriel, Mas, Turull, Rull, Forcadell o Cuixart, no són només cognoms si no que són icones.
Són imants.
I si t’agrada un no et pot agradar l’altre. Som així de collonuts.
Hi ha casos recents que demostren la meva teoria a l’estil Doctor Soler. 
Crec que Clara Ponsatí està enamorada, o ho estava.
D’algun d’aquests líders i quan va veure que tot allò promès no va arribar com i quan ella (legítimament) volia, doncs va posar un canal pel mig i ara toca carregar contra el mort i qui el vetlla.
Sona a desenamorament de grau 4.
Però de veritat.
Altra història és la de Santi Vila, el Salieri del Procés, que va mantenir un afer amb Puigdemont, però més sexual que romàntic, ja m’enteneu. L’infern és ple de bones intencions sí, i de més coses.
A Ponsatí, com a d’altres corferits, li passa com a la llegendària cançó de Sinatra, Fly me to the moon, quan diu allò de “please be true”.
Esclar, tots volem que allò què perseguim, qui volem, el perquè ens movem no només sigui de veritat si no que a més ho tinguem a tocar dels dits.
Però no, la vida és dura, la vida és una putada rere una altra. I toca tirar endavant. Sigui com sigui: partits, govern, institucions, ANC, Òmnium o el club de futbol del poble.
Tothom a remar.
Perquè això és l’amor. L’amor és patir. L’amor és renunciar. L’amor és voler mirar amb algú -en aquest cas els teus conciutadans, encara que t’insultin- un mateix horitzó.
Lamento tants clixés, però ara no ens podem perdre en cites de Habermas o Baumann.
Estem enamorats dels indepes
Ens al·lucina el relat, l’èpica, però sobretot el relat. I és cardinal, importantíssim, d’acord.
Però en comptes de mirar d’eixamplar la base potser que mirem a casa, a la nostra parella i cuidem d’aquest amor que de vegades és cactus i de vegades és bonsai.
Com deia Nacha Pop “en un mundo descomunal siento mi fragilidad” i també allò de “me da miedo la enormidad donde nadie oye mi voz”.
L’amor és bo però també és un abisme i mentre fem proves d’amor i actes de fe hem de recordar tota la feina feta: tot allò que està preparat malgrat tothom digui que no hi ha res o les accions socials del Govern.
Perquè això és aquell vessant de l’amor que t’ancora a terra, i que per tant et permet volar.
Resumint: cal endreça a la teva vida per poder estimar i ser estimat.
Va, a córrer.

Joan Foguet,

Comentarios

Entradas populares de este blog

Reflexiones de Mario Benedetti.( Sabios consejos de un hombre sabio) Si estás cerca (arriba o abajo) de los 60, tómate unos 10 minutos y léelo

El yugo y las flechas de la derecha

La lengua catalana