Puigdemont, com Tarradellas


De què hauria servit que els presidents Irla o Tarradellas haguessin tornat a Catalunya els anys cinquanta o seixanta? 
Per demostrar la brutalitat de la policia i l'arbitrarietat del sistema judicial del règim franquista?
Per fer veure al món que l'Estat espanyol negava el dret a l'autogovern dels catalans? 
Hagués estat útil un successor de Lluís Companys a la presó? 
No. Rotundament, no. 
Carles Puigdemont i els quatre consellers que són a Brussel·les han estat l'única peça lliure del Govern que van elegir els ciutadans d'aquest país. 
Gràcies a estar fora de l'abast de la policia, dels fiscals i dels jutges de Madrid, el president ha tingut la capacitat de contradir, punt per punt, la campanya de manipulació política i mediàtica del sistema institucional espanyol. 
I és a partir d'això que els mitjans catalans i internacionals han pogut contrastar les informacions d'una maquinària propagandística que d'altra manera hauria estat impossible d'aturar.
A més, Puigdemont no és un pròfug. 
La justícia espanyola sap perfectament on té la residència i és el seu problema si s'adonen -ells i tothom- que la rebel·lió i la sedició que s'han empescat són més espanyoles que la truita de patates.
Si no s'atreveixen a confrontar la seva justícia amb la d'un país de llarga tradició democràtica com Bèlgica la vergonya és per a ells, no pas per al president català. 
Tarradellas va tornar i Puigdemont també ho farà. 
Però no pas quan la policia l'emmanilli, sinó quan es quadri davant seu.


Salvador Cot

Comentarios

Entradas populares de este blog

Reflexiones de Mario Benedetti.( Sabios consejos de un hombre sabio) Si estás cerca (arriba o abajo) de los 60, tómate unos 10 minutos y léelo

El yugo y las flechas de la derecha

La lengua catalana