Fem que la democràcia triomfi una vegada més davant de l’arbitrarietat

Mentre la meitat del Govern legítim de Catalunya segueix dormint injustament a la presó, privats dels seus éssers més estimats, els gàngsters del 155 segueixen maniobrant fora de la mateixa constitució que diuen defensar per atacar les institucions catalanes.
Cal recordar que els greuges d’aquest cop d’Estat perpetrat pel partit més corrupte d’Europa, que tan sols va obtenir el 8% dels vots a Catalunya, no seria possible sense l’ajut inestimable dels socialmonarquistes i dels “Primos de Rivera”.
Ahir, el Ministre del “fake news”, Alfonso Dastis, va decidir acomiadar tots els treballadors de les delegacions del Govern català a l’exterior, amb la gosadia de pensar que l’estructura diplomàtica catalana era tan ostentosa com l’espanyola.
Els mateixos encarregats de dur a terme la tasca van quedar perplexos en constatar que només tenia uns 40 treballadors: ni residències milionàries, ni cotxes oficials. 
Servidors públics que es paguen el seu propi lloguer i transport públic i que feien molt bé la seva feina. 
En realitat, la intervenció de les institucions catalanes per part del Govern espanyol és un intent d’atribuir-se uns mèrits que no li pertoquenÉs una usurpació en tota regla de la feina que han estat fent els membres del Govern empresonats.
Una feina que, recordem, tenia com a objectiu servir l’interès general dels ciutadans de Catalunya. En efecte, abans de la intervenció de les finances per part del Ministre Montoro, els comptes de la Generalitat presentaven superàvit, concretament de 171M d’€.
Malgrat aquesta intervenció, el Departament d’Economia ha pogut pagar els treballadors públics de la Generalitat amb tresoreria pròpia durant tres mesos consecutius.
I mentre el Govern espanyol, via la premsa del règim, difonia profecies que asseguraven que l’acció del Govern català estava perjudicant l’economia catalana, les dades macroeconòmiques publicades pels mateixos ministeris espanyols d’Economia i Hisenda ho desmenteixen rotundament. 
En matèria d’inversió estrangera, Catalunya ha assolit un nou rècord històric quantificat en 5.131M d’€
. 
En matèria d’exportacions, els rècords s’han anat superant trimestre rere trimestre. Aquesta xifra arriba a 52.677M d’€ des de principi d’any fins al mes de setembre.
El 2016, Catalunya va batre el rècord de turistes estrangers amb més de 18 milions de visitants. La missió principal de les delegacions del Govern a l’exterior, avui desmantellades, és precisament afavorir al màxim els interessos de l’economia catalana a través d’accions de promoció molt ben pensades i elaborades. I sembla que als gàngsters del 155 no els agrada això. 
En efecte, mentre el Govern legítim de Catalunya treballava per fomentar les externalitats positives, el Govern espanyol fa anys que està fent exactament el contrari, és a dir fomentar externalitats negatives. 
I ho fa de forma sistemàtica: incompliment sistemàtic d’inversions en infraestructures, espoli fiscal, polítiques d’asfíxia econòmica, cops de porra contra demòcrates, prohibicions arbitràries, persecucions de ciutadans, violència judicial i moltes més bajanades.
El principal responsable de crear un clima d’inestabilitat és la mateixa classe política espanyola, i en particular el Govern de M.Rajoy i els seus aliats del 155. L’exercici de la democràcia mai és un crim. Mai. En canvi, l’exercici de la violència, sí. 
El que està en joc el 21-D és molt clar: o desbordem les urnes per validar i construir una República on prevalguin les externalitats positives i la democràcia o els gàngsters del 155 no tindran cap escrúpol a l’hora d’esclafar les ànsies de progrés d’aquest país.
I sobretot, malfieu-vos d’aquests que us expliquen que la creació de riquesa es basa en les lleis i no en potenciar el capital humà.
Sabem que la República s’ha de construir pas a pas i que només pot ser el fruit d’un debat social profund i democràtic. Uns estem estenent la mà a un procés constituent de caràcter transversal i obert mentre d’altres intenten estendre la mà a l’arbitrarietat del 155 i del règim del 78.
Fem que la democràcia triomfi una vegada més davant de l’arbitrarietat.


Tayssir Azouz

Comentarios

Entradas populares de este blog

Reflexiones de Mario Benedetti.( Sabios consejos de un hombre sabio) Si estás cerca (arriba o abajo) de los 60, tómate unos 10 minutos y léelo

El yugo y las flechas de la derecha

La lengua catalana