La hipocresia i l’interès general


Els arguments de Pedro Sánchez per mantenir la venda d’armes a l’Aràbia Saudita demostren fins a quin punt pot arribar la hipocresia en la política.
O el cinisme.
Perquè és difícil trobar un altre qualificatiu al fet que el president del govern espanyol demani “altura de mires” perquè s’entengui la necessitat que té ’Espanya de continuar subministrant armament a la monarquia saudita.
“Altura de mires” és, per al president del govern espanyol, posar els interessos comercials i geoestratègics per davant dels principis polítics i ètics que defensa, o hauria de defensar, una força que es diu d’esquerres.
“Sempre he pensat que la política és intentar convertir els ideals en realitats, però no sempre es pot aconseguir”, va dir el president espanyol ahir en la seva compareixença al Congrés dels Diputats.
Va justificar-se en la “defensa dels interessos generals d’Espanya” i ja sabem, per altres raons, que són interessos pels quals l’Estat està disposat a pagar-ne la factura corresponent.
Una més.
La reacció del Regne d’Espanya al brutal assassinat del periodista saudita Jamal Khashoggi quedarà saldada amb unes paraules per mostrar la “consternació” del govern espanyol, amb la demanda que s’investigui el crim i que caigui tot el pes de la llei sobre els culpables.
Mentrestant, es mantindran els acords comercials per continuar fabricant armes i vaixells per al país del Golf i les monarquies d’aquí i d’allà podran mantenir, o fins i tot estrènyer, la seves relacions d’amistat, si això és possible.
I, al mateix temps, la socialista Susana Díaz, la primera veu a demanar que no se suspengués la venda d’armes, podrà afrontar el repte de les eleccions andaluses el 2 de desembre.
Altura de mires.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Reflexiones de Mario Benedetti.( Sabios consejos de un hombre sabio) Si estás cerca (arriba o abajo) de los 60, tómate unos 10 minutos y léelo

El yugo y las flechas de la derecha

La lengua catalana