ANC: El reconeixement europeu ja el teníem

ANC: El reconeixement europeu ja el teníem. 

Entràvem a formar part de l'EFTA. Els 4 països que formen l'EFTA ja havien votat a favor d'afegir Catalunya i havien votat tots 4 a favor. La independència ja era una realitat! Però aquesta informació també va arribar al govern espanyol. 

L'única forma que tenien de parar això era fent que Catalunya no complís les condicions per a poder entrar l'EFTA. Què podia fer Espanya per a evitar això que ja era imparable? 

Doncs baixar la riquesa productiva de Catalunya. Com? Doncs provocant que totes les grans empreses catalanes traslladessin la seva seu fòra de Catalunya. Objectiu que va aconseguir ràpidament Espanya amenaçant a les empreses catalanes que en una República Catalana si volguessin vendre els seus productes a Espanya haurien de pagar uns impostos del 30%. 

Uns impostos tant elevats provocaven que si volien vendre a Espanya els seus productes no tindrien cap guany, sinó només pèrdues. Les empreses grans que el seu mercat no era exclosiu d'Espanya, sinó que exportaven els seus productes a l'estranger, aquestes rebien una trucada del mateix rei d'Espanya amenaçant-los i dient que ell tenia molt bona relació diplomàtica amb els monarques i dirigents del país i que només amb una trucada seva podia bloquejar l'entrada de la venda dels seus productes al país on realitzaven la major part de les seves vendes. 

D'aquesta forma tant ruin, Espanya va aconseguir que milers d'empreses canviessin la seva seu a Madrid o altres comunitats espanyoles. Deixant Catalunya amb un PIB molt més baix que l'actual i provocant que l'EFTA els comuniqués que ja no podien acceptar la seva entrada, perquè no complien les condicions que ells demanaven. La pregunta, que us fareu tots, es per què Carles Puigdemont no va declarar la DUI abans de que totes les empreses marxessin? Doncs la raó és perquè l'EFTA per acceptar la DUI com a vàlida només demanava una condició, que el senat signés l'execució del 155. Només així acceptarien l'Estat espanyol com un estat opressor i només així acceptarien la República Catalana com a vàlida. 

Però el govern espanyol també ho sabia això i el que va decidir va ser allargar l'espera d'aquesta signatura del senat del 155 tot el temps que fos necessari i així Catalunya no podria  declarar la DUI. Quin poblema hi havia? Que Espanya tenia la clau de la caixa dels pressupostos, això vol dir que Catalunya durant tot aquest temps que tardés Espanya a signar aquest 155 no podria pagar res als seus treballadors, funcionaris, etc i això hagués produït manifestacions, aldarulls , desordres i queixes de la gent que no cobrava. Hagués estat un desastre total. 

Així que sense caixa i sense el suport europeu, que us recordem que va perdre per culpa de les empreses que per covardia van decidir canviar la seva seu fòra de Catalunya, al president Carles Puigdemont només li quedava una opció, convocar eleccions.


Si Brussel'les ha permés a Rajoy aplicar el 155 amb la condició de que convoqués eleccions, és perquè aquest els ha dit que la majoria catalana no és independentista.  Ara bé, si el 21D surt una clara majoria separatista Brussel'les haurà de negocià l'independencia, no pot deixar que el món vegi que Europa no és demócrata.........

No perdeu l'esperança, la majoria que surti de les urnes  decantarà definitivament el futur. 

Si guanyem no hi haurà més 155, si perdem, tenim 155 per molt de temps.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Reflexiones de Mario Benedetti.( Sabios consejos de un hombre sabio) Si estás cerca (arriba o abajo) de los 60, tómate unos 10 minutos y léelo

El yugo y las flechas de la derecha

La lengua catalana