Organitzacó criminal. Reflexions d’un ignorant


Segons els diccionaris, la paraula “criminal” determina a la persona que ha comès un crim.
Conseqüentment, l’expressió “organització criminal” determina a les persones que s’agrupen per cometre crims.
Segons els diccionaris, la paraula “crim” i la paraula “assassinat” tenen unes connotacions paral·leles.
És a dir, un assassinat és un crim. Per tant, matar una persona és una acció criminal i conseqüentment organització criminal deu ser el grup de persones que s’organitzen per matar altres persones.
La fiscalia espanyola ara acusa a tots els membres del govern català, càrrecs de diferents conselleries i persones vinculades als mitjans de comunicació, de formar part d’una “organización criminal”, pel fet d’haver convocat un referèndum que al govern espanyol no li agradava.
Oi que les urnes i les paperetes que miraculosament van aparèixer el dia 1 d’octubre són uns elements perillosíssims pel gran risc d’assassinats que poden provocar?
Oi que per això van enviar a Catalunya milers i milers de “soldados de la pátria” armats de les seves armes (això sí, totes “reglamentàries”), per combatre amb tota la violència possible l’exèrcit enemic?
Oi que era un exèrcit format per 2.300.000 “soldats” voluntaris, que (pobrets), l’únic que sabien fer era cantar, mirar-los amb carinyo, seure a terra i queixar-se de les garrotades que rebien?
Ara diuen que els catalans som una “organización criminal” perquè hem comès el gran crim de voler ser independents i per voler tenir una vida millor en la terra que estimem.
Per això em pregunto si la guerra que va dur a terme el senyor Franco per trencar la legalitat d’aquell moment i matant a més de 63.000 catalans no va ser un acte criminal.
Però si en canvi, fer una consulta perquè el poble de Catalunya expressi pacíficament i civilitzadament la seva opinió, sí que ho és?
Els jutges i els fiscals espanyols, per què no van empresonar el senyor Franco però sí que empresonen els catalans?
Això és justícia?
O és la farsa més farsa del món mundial?
Com que no ho sé, per això ho pregunto.
Narcís Banchs i Valls / Diari Catalunya Lliure

Comentarios

Entradas populares de este blog

Reflexiones de Mario Benedetti.( Sabios consejos de un hombre sabio) Si estás cerca (arriba o abajo) de los 60, tómate unos 10 minutos y léelo

El yugo y las flechas de la derecha

“Ir de compras” para salvar a España del desastre