"Ah, Maria!"

Es una expressió popular i cada cop menys usada que s'utilitza com a salutació i per donar avís de la pròpia presencia a una casa.
Ah !!! Maria hi ha algú !!!!
No voldria que aquest escrit es converteixi en una crítica a cap persona o col·lectiu ni tan sols entrar en discussions; és una reflexió, equivocada o no.
Molt m’agradaria que es llegís amb tranquil·litat i sense passió ni predisposició
Expressar un pensament no ha de ser mai emfatitzat.
Notícies que es van donant i abocant opinions i crec que estem traient de context mes d'un succés.
El partit de la Sra Colau fa la seva assemblea i el que mes em crida l'atenció: ells en explicar la seva assemblea li posen molt èmfasi és la paritat dones-homes.
O com diria el Sr Sanchez "companyes i companys", o el Sr Errejón els uns i els altres Em sona de bé.
En els meus 67 anys de vida, he conegut a molts empresaris i en la majoria dels casos, crèiem que governar un país, comunitat, diputació, consell comarcal o ajuntament (segur que em deixo algun), tant de bo es fes com un empresari.
 A un empresari, ningú li pot imposar ni per Llei que la seva plantilla hagi d'estar al 50%; el s'encarregués de situar a la seva empresa en el lloc corresponent a cadascuna / un; es diu efectivitat i el seu benefici.
Sóc fill de Mataró; recordo que sortia de l'escola i alhora sortien els treballadors (homes) de diverses empreses tèxtils que hi havia en el meu recorregut; i en qüestió de 3 ò 4 anys es van canviar les tornes eren mes dones que homes.
Amb el temps vaig aconseguir conèixer el motiu de tal canvi; les dones s'incorporaven al món laboral com un complement al sou del seu marit; cobrant menys; i l'empresari alerta, canvia ells per elles; rebaixant els seus costos.
No que ningú s’estripi la vestimenta, explico el succeït que segur en els llibres d'història sindicalista vindrà reflectit.
Ara quan sento parlar de paritat, penso en els empresaris, a ells els és igual amb faldilles pantalons shorts, minifaldilla amb bigoti o sense; només volen rebaixar costos i augmentar benefici. lícit no ?.
Ah !!! el funcionariat; amb l'Església hem topat; dirien abans; aquí es fa el que els polítics volen, no, el que saben; que no saben, un pebrot.
Bé, volem ser una República; endavant, però de principi plantegem-ho com Alemanya o com una República bananera.
El 15,7% de l'ocupació a Espanya és públic, un percentatge que supera Alemanya, amb el doble d'habitants, a EUA, amb més de 6,5 vegades més habitants, i es troba entre els països que més diners gasta en aquest personal de tota l'OCDE.
Aquí és on fa mal; volem una República amb aquests paràmetres o la volem efectiva ?; volem una República rica i eficient o com aquesta ja va bé?
Crec molt més important, situar al funcionariat en el rendiment correcte, i en un percentatge igual a Alemanya, només cal donar-se una volteta per qualsevol jutjat de Catalunya, per veure que l'eficiència i implicació es busca.
Encara no s'ha trobat.
Sra Colau, deixi vostè de parlar de 50%.
Parli'ns d'eficàcia, a més crec que les dones li agrairan, no crec que ha cap li agradi, almenys que això d'ètica no sàpiguen que és, dedicar-se a la política perquè han de anivellar el 50%.
Es vanen que els càrrecs que es presenten a les eleccions els tria l'assemblea .......; no em digui, i surt "fifty-fifty"?.
Però que sàpiga que no innova res; la Llei Integral d'Igualtat que va entrar en vigor al març de 2007 consagra "el principi de presència equilibrada de dones i homes en les llistes electorals", de manera que en el conjunt dels candidats de cadascun dels sexes suposin com a mínim el 40 % .
¿ Quants sexes hi ha? segons la Llei dones i homes.
Res es parla de les seves capacitats simplement de percentatges, ni de llistes obertes o tancades, etc etc.
Entrem en un tema encara més escabrós, en diuen "Violència de gènere"; i jo sol·licito per favor que deixem de dir-ho així; és violència i estic en contra de tota violència el demanar acabar amb la violència per a un sol sexe, és sexista i discriminatori per definició.
Veig les manifestacions pel cas "Manada" i mes del 90% eren dones; la majoria de pancartes i eslògans igual .. !! Noooo la violència és de tots !!!!.
Trec el cap per twitter i és treding topic.
Ave Maria Puríssima; és impossible de llegir i de creure; i fins i tot persones que ja diuen que només en pensar sortir de nit tenen por ...; em van fer recordar que abans d'anar al servei militar, treballava a Barcelona i arribava a l'últim tren, després una mitja hora caminant per arribar a casa; de l'estació a l'ambulatori del Camí del Mitg (pels que coneixeu Mataró), caminant; sense cases ni carrers ni edificis, un descampat; tenia por millor intranquil·litat però no hi havia mes; jo podria dir que sentia passos i pensava que o que; la imaginació és la nostra pitjor enemiga.
Sortia una foto en un diari d'una diputada o regidora que en la seva samarreta em proposava en llegir-la "menja'm la figa amb carquinyolis"; em va semblar molt simpàtica.
S'imaginen que em presento al Parlament amb una samarreta dient "Nena al meu melindro és per sucar"; em fan fora a cops de gorra i damunt sóc un masclista, retrògrad i el que se't pugui ocórrer. ¿Diferència ?, susceptibilitat.
Acompanyeu la vostra filla adolescent a un concert; les barbaritats que li dediquessin als quatre adolescents sobre de l'escenari; no és ni mes ni menys el que fèiem nosaltres.
Acompanyo a un adolescent a un concert d'una cantant joveneta de la seva edat; no sento ni la meitat de animalades que havia sentit en l'anterior; realitat, així és la societat ens agradi o no.
¿Assetjament sexual una floreta? Si sabem diferenciar el que és una floreta d'una grosseria; endavant amb les floretes.
A la meva edat quan surto d'un ascensor camino pel carrer, davant de persones de la meva edat, encara em trec el barret; igual acabo un dia a comissaria per assetjament sexual.
Veig la televisió 4 minuts al dia mes o menys; vaig veure un reportatge de policies on una Sra d'uns 35 anys, crida a la policia perquè uns xavals d'uns 20 anys van passar pel seu costat i li havien tocat el cul, va dir.
Per a mi el simple fet de portar a una persona emmanillada davant un jutge amb l'únic testimoni de la dona em dóna pànic; el sigui veritat sigui mentida, em sembla molt molt cruel.
En l'informe de l'avantprojecte de Llei Orgànica integral de mesures contra la violència exercida sobre la dona, el Consell General del Poder Judicial diu:
12a El tipus agreujat de lesions es basa en la presumpció d'inferioritat de la dona, sense que tal regla s'apliqui a menors, ancians o minusvàlids, tots ells susceptibles també de ser víctimes de violència domèstica.
O sease, la dona si els nens ancians i minusvàlids NO.
Jo no vull aquesta justícia, la vull justa i d'acord no defensant un col·lectiu i oblidant altres mes fràgils al meu entendre que el que es pretén defensar.
Tornem al Sr Sanchez "companyes i companys", o el Sr Errejón uns i altres; lleis per a uns i no per a altres i si per a les dones.
I deixeu-me dir, no és un problema masclista ni feminista; la majoria de vegades és un problema monoparental.
A Espanya hi ha més de 1.750.000 llars monoparentals, d'aquests, un 82% estan encapçalades per dones, és a dir, gairebé un milió i mig de llars.
Aquestes famílies estan sotmeses a un major risc de pobresa o exclusió social, no només per la seva situació econòmica, sinó també per factors com l'ocupació, l'habitatge, la salut o la xarxa de suport.
Aquestes mares han de fer front sense ajuda a totes les responsabilitats familiars, en la seva situació es fa molt difícil conciliar la vida familiar i laboral, i la majoria haurien de percebre pensió alimentària del pare dels fills, però ja s'encarrega ell de treballar a mitja jornada o quatre hores "oficials" d'aquí que agafin el que vulguin i la resta a la "butxaca".
O es fa fals autònom i diu que cobra 3 euros al mes, ell s'escapoleix i ella es farta.
Lo dels fills "putatius", fills d'un altre matrimoni de la dona o de l'home, que així es diuen els deixem per un altre dia.
I aquí és on hi ha gran part del feminisme, millor "anti masclisme", d'altres denominacions, deixem-ho; seriosa entrar en terreny molt pantanós; entenguem la societat entre homes i dones; oblidant-me d'home x2; dones x2; trios quartets i altres remenats.
El feminisme és un conjunt heterogeni de moviments polítics, culturals, econòmics i socials, que tenen com a objectiu l'emancipació de les dones i la igualtat de drets entre homes i dones, així com qüestionar la dominació i violència dels homes sobre les dones i viceversa , a més de l'assignació de rols socials segons el gènere mitjançant meritocràcia.
La influència del feminisme ha aconseguit canvis en àmbits com el dret a l'educació, el vot femení, el dret al treball, la igualtat davant la llei o els drets reproductius, entre molts altres.
 En la seva vessant intel·lectual, la teoria feminista també ha influenciat la teoria crítica, donant lloc als estudis de gènere, així com a subdisciplines de ciències socials i d'estudis de les ciències naturals.
Des dels horaris fins a la forma de fer negocis i els espais escollits per dur a terme una negociació amaguen un punt de vista androcèntrica del món laboral, que no ha sabut re adaptar-se a la incorporació de les dones.
També la forma de mesurar el treball realitzat, els salaris, són majors en el cas dels homes que en el de les dones.
Fa uns anys, l'escriptora feminista Norah Vincent es va fer passar per home durant un any i mig per experimentar el que va creure havia de ser una vida de privilegis. No va trigar a adonar-se que havia estat nedant en un mar de prejudicis.
 La bretxa salarial entre homes i dones; existeix si existeix; la meva pregunta és senzilla; Vostè parla amb el departament de recursos humans, o amb el botiguer i es plantegen unes hores un salari i quin és el seu treball. Accedeix.
Als quinze dies ja s'adona que els altres cobren més que tu.; bé, però la valoració del seu treball l'ha fet vostè, vostè accepta el contracte i el que entén val el seu treball; que passa que després de 15 dies ho veu diferent o ja creu que val mes ?.
Aquí rau un dels grans problemes; recordem les dones van entrar a la confecció tèxtil substituint als homes cobrant molt menys.
La meva pregunta és senzilla; qui signen els convenis col·lectius, o serà que en els convenis col·lectius també es te amb  compte el que diu el Sr Sanchez "companyes i companys", o el Sr Errejón uns i altres.
 Crec que hem de girar aquesta societat i parlar de persones, els treballadors, els catalans, i englobar les dones, els homes, els ancians, els disminuïts, etc etc.
Així doncs parlem de VIOLÈNCIA; demanem la fi de la VIOLÈNCIA, tant la que exerceix un fill amb els seus pares, un home contra una dona, o contra un ancià o disminuid.i també al reves que mes d'un hi ha.
Deixem els sindicats per a un altre dia; però si hem de saber que la seva representació del món laboral, avui, esta caducada, no s'han adaptat a aquesta societat nova; com es financen, quants afiliats tenen?
Aquest ha de ser la seva representació, els seus afiliats, no mes.

Ah !!! Maria hi ha algú !!!!

Comentarios

Entradas populares de este blog

Reflexiones de Mario Benedetti.( Sabios consejos de un hombre sabio) Si estás cerca (arriba o abajo) de los 60, tómate unos 10 minutos y léelo

El yugo y las flechas de la derecha

La lengua catalana