70 Kg de Trilita, el regal d’Espanya a Catalunya


Hagi estat un muntatge o no, la famosa bomba del port de Barcelona ens ha refrescat la memòria, Espanya durant segles ens ha enviat la parca, en aquesta ocasió ho feia a través d’una bomba amb 70 kg de trilita que afortunadament no va explotar, de haver-ho fet, s’haguessin omplert de sang i dolor els carrers de Barcelona i qui sap, potser algun de nosaltres no estaria avui aquí.
Bombardejar una ciutat és un dels actes més escandalosament repugnants que poden existir, matar innocents ja és greu, però ¿I bombardejar a ciutadans indefensos del teu propi país? són execrables crims contra la humanitat, perpetrats per ments malaltisses.
Hitler, bombardejava Londres, però mai va bombardejar Berlín. És que són pitjors que el nazisme.
Es van bombardejar ciutats de tot Espanya, servia d’entrenament dels exèrcits feixistes d’Alemanya i Itàlia que es preparaven per a la II Guerra Mundial, era un dels macabres exercicis dels rebels de l’exèrcit espanyol.
Que el Tribunal Suprem jutgi per rebel•lió i violència als nostres polítics i els imputi els mateixos fets de l’exèrcit feixista espanyol causant de la guerra civil i un milió de morts clama al cel i deixa clar que els senyors i senyores del Tribunal Suprem, tenen molt de Tribunal de la Inquisició i poc de Justícia.
¿No li sembla una autèntica vergonya Sr. Marchena?
Sembla ser que no li sembla, cosa que no deixa de ser molt trist per als que creiem que la Justícia ha de ser el patrimoni dels pobres, és a dir la que defensa tots els drets de tots i no com en aquest cas que defensa els privilegis d’uns pocs.
Aixecar-se en armes contra un poble i bombardejar les seves ciutats, això si és alta traïció, rebel•lió i violència, omplir les urnes de paperetes és un acte de democràcia. Senyor Marchena és que si no s’ha assabentat de la diferència no està capacitat per ser jutge.
De veritat, ¿hi ha un català que vulgui tenir un rei que és Cap de l’Estat, gràcies a qui ens bombardejava i ens va deixar per al record 70 kg. de trilita?
És que això dels Borbons contra Catalunya no té esmena, un General Borbó, Espartero, conegut com a Duc de la Victòria, gaudia bombardejant Barcelona i allà per 1842 ja els donava un consell: Hauria de bombardejar-se Barcelona cada 40 anys.
Si els 70 kg, de trilita, haguessin explotat, haurien estat centenars de vides destrossades, de somnis trencats i de dolor durant anys.
Era l’obsequi de qui encara avui se li rendeixen honors en un mausoleu espectacular. El feixisme a Espanya és com una taca d’oli en un vestit, s’impregna, s’escampa i no es treu.
Els 70 kg. de trilita de la bomba ens ho acaben de recordar.
Pere Plans Girabal

Comentarios

Entradas populares de este blog

Reflexiones de Mario Benedetti.( Sabios consejos de un hombre sabio) Si estás cerca (arriba o abajo) de los 60, tómate unos 10 minutos y léelo

El yugo y las flechas de la derecha

La lengua catalana